Składniki
mąka ryżowa biała, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, maranta trzcinowa, tapioka, płatki OWSIANE bezglutenowe, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Wsyp mieszankę do miski.
2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
3. Zagnieć ciasto.
4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30 - 40 ? na 90 min.
5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 ?. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna: 1596 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 10 g
Białko: 6,4 g
Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.