Anchois to rodzaj przetworów z sardeli, która jest maleńką, bardzo tłustą rybą o dość charakterystycznym zapachu. Dostępna w małych słoiczkach, dla zakonserwowania rybki zanurzone są w zalewie z oleju słonecznikowego. Anchois to popularny składnik sałatek, dodatek do pizzy, a także świetna baza past rybnych i mięsnych farszów. W krajach basenu Morza Śródziemnego serwowane z oliwkami.
Anchois to rodzaj przetworów z sardeli, która jest maleńką, bardzo tłustą rybą o dość charakterystycznym zapachu. Dostępna w małych słoiczkach, dla zakonserwowania rybki zanurzone są w zalewie z oleju słonecznikowego. Anchois to popularny składnik sałatek, dodatek do pizzy, a także świetna baza past rybnych i mięsnych farszów. W krajach basenu Morza Śródziemnego serwowane z oliwkami.
Składniki: Filety z Sardeli (anchois), olej słonecznikowy, sól.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie