Ratatouille muszelkowe Potrzebujesz: Makaron Lubella muszelki 400 g przecier pomidorowy Łowicz 500 g bakłażan 1 szt. cukinia 1 szt. papryka czerwona 1 szt. seler naciowy 1/2 szt. cebula czerwona 2 szt. oliwa z oliwek 2 łyżki czosnek 2 ząbki natka pietruszki pół pęczka liść laurowy 2 szt. tymianek 1 gałązka cukier 1 łyżka sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Do dzieła! 1. Na pierwszy ogień... Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W międzyczasie... Do garnka wrzuć pokrojone w drobną kostkę warzywa, liść laurowy, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj przecier pomidorowy Łowicz. Duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut. 3. To już prawie meta! Dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Całość połącz z ugotowanym makaronem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki. Poszło Ci świetnie! Brawo! Daj się zainspirować! Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl W kwestii maka... Składniki: mąka makaronowa pszenna Produkt może zawierać soję.
Składniki: Mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję.