Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności
Ratatouille muszelkowe
Potrzebujesz:
Makaron Lubella muszelki 400 g
przecier pomidorowy Łowicz 500 g
bakłażan 1 szt.
cukinia 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
seler naciowy 1/2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
oliwa z oliwek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki pół pęczka
liść laurowy 2 szt.
tymianek 1 gałązka
cukier 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Do garnka wrzuć pokrojone w drobną kostkę warzywa, liść laurowy, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj przecier pomidorowy Łowicz. Duś wszystko na małym ogniu przez 15 minut.
3. To już prawie meta!
Dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Całość połącz z ugotowanym makaronem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Daj się zainspirować!
Więcej przepisów na www.uwielbiam.pl
W kwestii maka...
Składniki: mąka makaronowa pszenna Produkt może zawierać soję.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie