Przepisy
Rukolowe pesto
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Świderki 400 g
Filet z indyka 200 g
Czerwona fasola 1 puszka
Rukola 200 g
Limonka 1 szt.
Parmezan 100 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Prażone pestki dyni 30 g
Czosnek 2 ząbki
Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Przygotuj pesto: włóż do miski rukolę, parmezan, czosnek oraz prażone pestki dyni. Wlej oliwę oraz sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystko na gładką masę.
3. To już prawie meta!
Pokrój filet z indyka w paski i podsmaż przez 4 minuty na patelni. Fasolę dokładnie opłucz pod zimną wodą. Dodaj ją na patelnię i podgrzewaj jeszcze przez 1 minutę. Połącz makaron, pesto oraz indyka i udekoruj liśćmi rukoli.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
Nigdy nie podgrzewaj pesto na patelni, ponieważ po podgrzaniu oliwa odd...