Specjalną edycję z aksamitnym, kremowym nadzieniem znajdziesz wyłącznie u nas. Wypiekamy ją w samym sercu Torunia - tylko w Fabryce Cukierniczej Kopernik. To doskonałe połączenie aromatycznego, korzennego ciasta przygotowywanego przez Mistrzów Piernikarskich i subtelnej nuty nowoczesności w postaci kremu. To tradycja w zupełnie nowej, apetycznej odsłonie...
Składniki: mąka pszenna, nadzienie 20% [syrop glukozowy, cukier, woda, odtłuszczone mleko w proszku, przecier jabłkowy, pasta z orzechów laskowych 1%, tłuszcz kokosowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (pektyny), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, substancje konserwujące (sorbinian potasu, pirosiarczyn sodu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], czekolada 20% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny (z soi)), aromat], cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel), przyprawy, substancja spulchniająca (węglany amonu), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).