Pierniki nadziewane w czekoladzie- nadzienie o smaku czarnej porzeczki otoczone długodojrzewającym ciastem piernikowym, a całość polana białą czekoladą. Leżakowanie ciasta od początku było najważniejszym etapem produkcji, zachowanym w oryginalnej formie. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Składniki: biała czekolada 30% [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], mąka pszenna, nadzienie 19% [przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony sok czarnej porzeczki 0,2%, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat, zagęszczony sok aroniowy], cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Może zawierać jaja, orzeszki arachidowe, orzechy i nasiona sezamu.