Wygląd zewnętrzny - Blok o gładkich i równych powierzchniach otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu.
Wygląd na przekroju - Barwa bloku mięsnego różowa do ciemnoróżowej. Barwa wytopionego tłuszczu biała, galarety słomkowa, dopuszczalne zmętnienie. Większość składników rozdrobniona na ? 24 mm widoczne na przekroju.
Konsystencja - bloku ścisła, galarety stała w temp. 15?C, a półpłynna w temp. 18?C.
Smak i zapach - właściwe dla konserwy sterylizowanej z mięsa wieprzowego peklowanego, wyczuwalny dodatek pieprzu.
Składniki: Składniki: mięso wieprzowe z łopatki (81%), woda, skórki wieprzowe, białko sojowe, sól, pieprz, przeciwutleniacz: E301, substancja konserwująca: E250. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę oraz ich produkty pochodne.