Sałatki coraz częściej stają się alternatywą dla dań obiadowych. Są szybkie w przyrządzeniu, nieskomplikowane i pełne witamin. Ich smak oprócz składników, najlepiej podkreślają dobrane przyprawy i sos, który wieńczy danie. Włoski smak sałatki osiągniesz, dodając Sos sałatkowy włoski Knorr, który stworzyłem ze śródziemnomorskich ziół, w tym bazylii - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
Składniki: cukier,sól jodowana,skrobia,kwas: kwas cytrynowy; regulator kwasowości: octany sodu; cebula*,natka pietruszki* (5,3%),czosnek* (4,7%), LAKTOZA,,mielona GORCZYCA,koncentrat pomidorowy* (3,2%),błonnik cytrusowy,olej słonecznikowy,,tymianek*,bazylia*,oregano*,korzeń lubczyka*,pieprz. Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję i seler.*Uprawiane w sposób zrównoważony