Unikalna na rynku nowość – ekspresowa polewa do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek.
polewa w takiej postaci jest nie tylko łatwa i szybka w użyciu, ale również umożliwia dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis. Produkty helio doskonale sprawdzą się zatem jako zwieńczenie urodzinowego tortu, dodatek do kruchych ciasteczek, a także wyśmienicie ozdobią pucharek z lodami lub galaretką i bitą śmietaną.
Świetnym pomysłem na szybki deser jest także przygotowanie z pastylek polewy helio czekoladowego founde z suszonymi owocami z bogatej oferty marki helio. Dzięki wykorzystaniu produktów helio, każda porcja słodkości zyska wyjątkowy i odświętny wygląd.
Składniki: 44,4 % cukier, 35 % całkowicie uwodorniony olej kokosowy i palmowy w zmiennych proporcjach, 9,5% serwatka z mleka ( łącznie z laktozą), 9,5 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,4,8 % mleko w proszku odtłuszczone ( łącznie z laktozą ) emulgator: lecytyna sojowa, aromaty.