Fasolka w puszcze w sosie pomidorowym to źródło wielu dobroci! Biała fasola dostarcza organizmowi między innymi witaminy C, B6, A i E, a także tiaminę, ryboflawinę, niacynę czy kwas foliowy. Jest również bogata w białko, a to ważna informacja dla wegetarian, wegan oraz osób, które chcą lub muszą ograniczyć mięso w swojej diecie.
Pieczoną fasolę w sosie pomidorowym można dowolnie doprawiać z pomocą ulubionych przypraw lub ziół, więc polubią się z nią zarówno zwolennicy łagodnych smaków, jaki i tych ostrzejszych aromatów.
Zastosowanie fasoli w puszce w Twojej kuchni
Fasola z sosem pomidorowym w puszce to tak naprawdę pomysł na smaczny posiłek na ciepło, nawet jeśli nie masz szeroko rozwiniętych umiejętności kulinarnych. Może być inspiracją do przygotowania zarówno pożywnego śniadania, jak i obiadu czy późnej kolacji.
Przede wszystkim fasolkę w sosie pomidorowym warto uwzględnić podczas przygotowywania angielskiego śniadania. W połączeniu z boczkiem, jajkiem sadzonym i tostami, daje to przepis na ...
Składniki: Fasola (44%), woda, przecier pomidorowy (6-7%), cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet winny, papryka, aromaty
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie