DIAMANT Konfitur-Fix to prosty i sprawdzony sposób na domowe konfitury! Pierwszy środek żelujący umożliwiający indywidualny dobór ilości cukru dostosowany do rodzaju przetwarzanych owoców oraz gustów smakowych konsumentów. Do jednego kilograma przygotowanych owocow można dodawac od 350 do 500g cukru, uzyskujac bardziej lub mniej slodkie konfitury. Mimo zróżnicowanej, dowolnie dobieranej ilosci cukru otrzymywane dżemy lub konfitury mają zawsze doskonalą, pożądaną konsystencje. Sam sposób przygotowania przetworów jest bardzo prosty: do rozdrobnionych owoców należy bezposrednio dosypać Konfitur-Fix oraz cukier, całość wymieszac gotować 3 minuty i gorącymi konfiturami napełnić słoiki.
Składniki: cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny całkowicie utwardzany (palmowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie