Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronów. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu form z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).
Mafaldine należy do rodziny długich makaronów w kształcie wstążki z falowanymi krawędziami po obu stronach. Pochodzi z rejonu Neapolu.
Cechą tego typu makaronu jest to, że pofałdowana część zatrzymuje więcej sosu niż jego gładka część.
Jest to dość uniwersalny rodzaj makaronu, dlatego do Mafaldine polecane są następujące sosy: neapolitańskie rag? z ricottą, sosy z dziczyzny, sosy z owocami morza i sosy białe.
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie