Miękkie ciastka zbożowe z nadzieniem (15 %) truskawkowym, wzbogacone w wapń, magnez i żelazo.
Składniki: Zboża 40 % [mąka pszenna 22 %, zboża pełnoziarniste 16 % (grys gryczany pełnoziarnisty 6 %, grys owsiany 6 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 1 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %, płatki owsiane 1 %, mąka pszenna pełnoziarnista 1 %), mąka ryżowa 2 %, mąka pszenna słodowana 0,1 %], cukier, olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, inulina, izomaltuloza****, substancje wypełniające (polidekstroza, maltitol), skrobia pszenna, zagęszczony przecier truskawkowy 1,3 % (ekwiwalent przecieru truskawkowego 5,1 %), skrobia, składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), sól, substancja spulchniająca (węglany sodu), emulgator (lecytyny sojowe), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytryniany sodu), gluten pszenny, dekstroza, zagęszczony sok z czarnej marchwi, substancja żelująca (pektyny), aromaty. **** izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy