Fasola Piękny Jaś to jedna z najpopularniejszych odmian fasoli białej w Polsce. Od lat jest wykorzystywana w kuchni. Stanowi kluczowy składnik wielu tradycyjnych polskich dań.
Nasiona fasoli to doskonałe źródło błonnika, przyczyniającego się do sprawniejszego funkcjonowania układu pokarmowego.
Fasola Piękny Jaś skrywa w sobie źródło łatwo przyswajalnego i wartościowego białka czyli głównego budulca organizmu człowieka. Białko w niej występujące stanowi doskonałą alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego, dlatego po fasolę chętnie sięgają weganie i wegetarianie.
Regularne spożywanie fasoli zmniejsza ryzyko wystąpienia problemów z sercem. Obniża poziom całkowitego cholesterolu i jego szkodliwej frakcji – LDL.
Zawiera witaminy z grupy B odpowiedzialne za prawidłowy stan skory, włosów i paznokci, fasola jest również bogata w potas, magnez, wapń i żelazo.
Fasola jest najczęściej wykorzystywana do przygotowania Fasolki po Bretońsku, dań jednogarnkowych, idealnie nadaje się do past i kotle...
Składniki: 100% fasola Piękny Jaś karłowy
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie