Kminek cały Prymat jest przyprawą, która stanowi idealne zwieńczenie wypiekanych bułek, obwarzanków i słonych paluszków. Pięknie wygląda, roztacza charakterystyczny, przyjemny aromat, a także nadaje intensywnego smaku przygotowanym wypiekom. Dodatek kminku ma zbawienne działanie podczas spożywania tłustych i ciężkostrawnych potraw. Jednym słowem jest to przyprawa niezbędna w każdej kuchni.
Kminek jest bardzo popularną przyprawą w kuchni środkowoeuropejskiej oraz żydowskiej. Doskonale pasuje do twarogu i żółtego sera, a także do zup. W Alzacji miejscowy „ser z Munster tradycyjnie jest serwowany z kminkiem na małych talerzykach. W innych regionach Francji owoce kminku są stosowane jako przyprawa do „pain d épices. Używany do aromatyzowania likieru kummel. Kminek dodawany jest do potraw ciężkostrawnych i tłustych, szczególnie do dań z fasoli, kapusty gotowanej, kiszonej lub surowej. Stanowi dodatek do wypieków, takich jak bułki, chleby i paluszki. Kminkiem przyprawia się również marynaty, wieprzowinę, b...
Składniki: Kminek. W związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, sezamu,łubinu, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.