Kropla Beskidu to naturalna woda mineralna – niskozmineralizowana, pochodząca z Tylicza w górach Beskidu Sądeckiego, jednego z najbardziej cenionych w Europie regionów pod względem naturalnych wód mineralnych.
Kropla Beskidu swoje walory zawdzięcza budowie geologicznej skał, spośród których jest wydobywana.
Krążąc setki lat pomiędzy ułożonymi naprzemiennie warstwami gruboziarnistych piaskowców i łupków, z cienkimi pokładami margli oraz wapieni, woda nasyciła się minerałami i osiągnęła krystaliczną czystość.
Z uwagi na odpowiednią zawartość składników mineralnych Kropla Beskidu może być spożywana w każdej ilości, z dowolną częstotliwością, przez osoby w różnym wieku. Kropla Beskidu, ze względu na niewielką zawartość sodu, jest rekomendowana dla osób, które powinny ograniczać udział soli (chlorku sodu) w codziennej diecie.
Pozytywna opinia IMiD dla dzieci powyżej 3. roku życia, kobiet ciężarnych i karmiących piersią.
Skład dodatkowy: Ogólna mineralizacja: 333,2 mg/l. Charakterystyczne składniki mineralne (mg/l): KATIONY: Wapniowy (Ca2+) 45; Magnezowy (Mg2+) 17; Sodowy (Na+) 15; Potasowy (K+) 1,1 ANIONY: Wodorowęglanowy (HCO3-) 219; Siarczanowy (SO42-) 33; Chlorkowy (Cl-) 3,1; Fluorkowy (F-) < 0,10