Pierniki nadziewane w czekoladzie- nadzienie o smaku morelowym otoczone długodojrzewającym ciastem piernikowym, a całość polana deserową czekoladą. Leżakowanie ciasta od początku było najważniejszym etapem produkcji, zachowanym w oryginalnej formie. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Składniki: czekolada 23% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], mąka pszenna, nadzienie 21% [przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier morelowy 0,2%, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat, barwnik (kurkumina)], cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Może zawierać jaja, mleko, orzeszki arachidowe, orzechy i nasiona sezamu.