Fasolka po bretońsku to smaczne i pożywne danie z białej fasoli z dodatkiem aromatycznej kiełbasy i sosu pomidorowego. Doprawione idealnie dobraną kompozycją przypraw, dzięki którym potrawa nabiera zdecydowanego, męskiego charakteru.
Składniki: woda, fasola biała gotowana 30 % (fasola biała, woda), kiełbasa wieprzowo - wołowa 8% (mięso wieprzowe, mięso wołowe, woda, sól, przyprawy, izolat białka sojowego, stabilizatory: difosforany, trifosforany; skrobia ziemniaczana, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: azotyn sodu); boczek wieprzowy wędzony 3,5 % (mięso wieprzowe, woda, sól, stabilizatory: difosforany, trifosforany; przyprawy, białko sojowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu), cebula, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy 2%, skrobia modyfikowana, cukier, sól, olej rzepakowy, przyprawy, hydrolizat białka sojowego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (zawierają mleko), warzywa suszone (marchew, pietruszka), ekstrakt drożdżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat suszonej cebuli, ocet spirytusowy. Produkt może zawierać: seler, gorczycę, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny