Dodatek chilli i czerwonej papryki pasuje idealnie do dań pikantnych. Będą doskonałą bazą dla dań kuchni meksykańskiej.
Klasyczne placki przyrządzone na ciepło sprawdzą się jako niebanalny obiad. Przygotowane w kilka minut na zimno będą idealne do pracy czy szkoły a gdy je pokroisz w małe roladki zmienią się w elegancką przekąskę na przyjęcie. Z tyłu każdego opakowania znajdują się 3 łatwe sposoby na przygotowanie przekąsek.
Tortilla pszenna z dodatkiem chilli i czerwonej papryki nie zawiera oleju palmowego.
Wyprodukowana została z najlepszej pszenicy co gwarantuje wyśmienity smak oraz doskonałą sprężystość ciasta.
Składniki: Mąka pszenna (58 %), woda, rafinowany olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna, chilli w proszku (1,1 %), czerwona papryka w proszku (0,7 %), mieszanka wypiekowa: glukoza, sól, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; stabilizator: guma ksantanowa; substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu.