Sos grzybowy Kucharek to połączenie trzech gatunków grzybów: borowika, pieczarki i podgrzybka, które wraz z czosnkiem, cebulą i natką pietruszki tworzą aromatyczną kompozycję smakową. Wystarczy kilka minut, aby przygotować pyszny sos - idealny do uwielbianej przez nas tradycyjnej kuchni polskiej. Sos grzybowy Kucharek to gwarancja, że każdy rodzinny obiad będzie naprawdę smaczny.
Składniki: mąka pszenna, skrobie, mleko odtłuszczone w proszku ( zawiera laktozę ), sól, śmietanka w proszku ( zawiera mleko, laktozę ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5rybonukleotydy disodowe, grzyby (3,5%): pieczarka, borowik, podgrzybek; cukier, czosnek (1,9%), olej rzepakowy, cukier palony, aromaty, cebula, natka pietruszki ( 0,35%), ekstrakty drożdżowe, pieprz biały, pieprz czarny, tymianek.