Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
W oparciu o tradycyjny argentyński przepis Chimichurri podaje się jako sos z grillowanymi daniami mięsnymi. Chimichurri nadaje się również jako marynata do wołowiny i drobiu, nadaje warzywom lub sałatkom świeżą ziołową nutę i łagodny pikantny smak.
Chimichurri Sos // Dla 3-4 osób: // 1 opakowanie Chimichurri KOTÁNYI,// 60 ml letniej wody,// 1,5 łyżki octu winnego (lub sok z cytryny lub limonki)//, 4 łyżki oliwy z oliwek.
Przygotowanie: Wymieszaj mieszankę Chimichurri KOTÁNYI z letnią wodą i odstaw na około pół godziny. Następnie dodaj ocet winny (lub sok z cytrusów) i oliwę. Całość powinna się marnować nie mniej niż 2-3 godziny, ale najlepiej przez noc. Podawaj z grillowanym m...
Składniki: Pietruszka, czosnek, sól morska jodowana (sól morska, jodan potasu), cebula, chili, oregano, pieprz, liście laurowe