Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Ze skórką lub bez, plasterki lub ćwiartki, wszystkie kształty ziemniaków przyprawisz mieszanką do Ziemniaków KOTÁNYI w mgnieniu oka. Niepowtarzalna kompozycja ziół i przypraw, takich jak rozmaryn i tymianek oraz cebula i czosnek, jest gwarancją udanego dania. // Zastosowanie: do ??ziemniaków smażonych, zapiekanek ziemniaczanych, ziemniaków pieczonych lub frytek.
Chrupiące ćwiartki ziemniaczane // Porcja dla 4 osób: // 800 g ziemniaków // 4 łyżeczki Przyprawy do Ziemniaków KOTÁNYI // 4 łyżki oliwy z oliwek
Przyrządzenie: Umyj ziemniaki i pokrój je w ćwiartki. Włóż ziemniaki do miski i dodaj olej, wymieszaj całość. Następnie dodaj przyprawę do ziemniaków KOTÁNYI i ponownie wszys...
Składniki: Sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu), cebula, czosnek, skrobia kukurydziana, papryka, rozmaryn, tymianek, kurkuma, pieprz cayenne.