Oliwki Gordales GOYA uprawiane są w zachodniej Andaluzji, w prowincji Sewilli. Ich nazwa pochodzi od rozmiaru owoców, które są grube, owalne i posiadają białe kropeczki. To rodzaj, który uprawia się na wielką skalę a zbiera się je gdy są one jeszcze niedojrzałe. W Polsce znane są jako Oliwki Królewskie i są bardzo doceniane nie tylko ze względu na ich wielkość, ale również jakość i niepowtarzalny smak. Pomimo niskiej zawartości tłuszczy oliwki Gordales zachowują wszystkie dobroczynne dla organizmu właściwości, tak samo jak pozostałe odmiany oliwek. Oliwki pomagają zwalczać cholesterol, są bogatym źródłem błonnika oraz wielu witamin i minerałów, przez co polecane są do codziennej diety. Już 7 oliwek dziennie zapewnia optymalną dawkę potrzebnych organizmowi składników odżywczych. Oliwki to idealna przystawka oraz doskonały dodatek do sałatek, potraw z mięs, ryb, makaronu czy ryżu.
Składniki: Zielone oliwki Gordales (KAT.I), pasta paprykowa 15% (papryka, substancje zagęszczające: alginian sodu, guma guar), woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy