WYGLĄD ZEWNĘTRZNY BLOKU
Powierzchnia: blok mięsa otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu
Barwa:
• bloku – różowa do ciemnoróżowej, dopuszczalne nieznaczne poszarzenie części powierzchni pod wieczkiem i denkiem
• wytopionego tłuszczu – biała do kremowej
• galarety – słomkowożółta do złocistobursztynowej
WYGLĄD BLOKU NA PRZEKROJU:
Barwa:
• mięsa – różowa do ciemnoróżowej
• tłuszczu – biała z odcieniem kremowym
Układ składników: na przekroju widoczne duże kawałki mięsa wieprzowego (golonki) związane masą wiążącą. Dopuszczalne ścięgna oraz tłuszcz charakterystyczne dla golonki
KONSYSTENCJA:
• bloku – dość ścisła (w warunkach chłodniczych)
• galarety – w temperaturze powyżej 15 0C półpłynna lub płynna
Składniki: Golonka wieprzowa -58%, mięso wieprzowe-31% woda, sól , stabilizatory:difosforany; pieprz biały, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie