Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Mieszanka przypraw została wybrana z wielką starannością aby zapewnić wyjątkowe kulinarne wrażenia. Kurkuma, kolendra i imbir, nadają potrawom idealnego indyjskiego akcentu. Nazwa potrawy pochodzi od glinianego pieca Tandoor, w którym przygotowuje się potrawy na bazie kurczaka, ryb lub owoców morza.
Pierś z kurczaka z salsą ananas & awokado i ryżem // Dla 4 osób: // 4 piersi z kurczaka, // 4 limonki (sok), // 1 łyżka świeżej kolendry, // 3 łyżki oliwy z oliwek, // 2 łyżeczki miodu, // sól, // ? ananasa, // 1 awokado, // ? czerwonej cebuli, // pieprz z młynka Kotanyi, // 1-2 łyżeczki Tandoori Kotanyi, // 1 szklanka ryżu jaśminowego, // łyżka masła, // 2 liście limonki.
Przy...
Składniki: Sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu), czosnek, kurkuma, brązowy cukier (cukier, syrop z trzciny cukrowej, syrop karmelowy), imbir, kolendra, cebula, kumin, cynamon, chili, pieprz, kardamon, goździki, pieprz różowy, gałka muszkatołowa.