Miód nektarowo-spadziowy - 370 g
Powstaje z naturalnego połączenia w ulu nektaru z kwiatów różnych roślin ze spadzią. Dzięki temu ma bardzo urozmaicony skład i dużą wartość odżywczą.
Krystalizuje szybciej niż miód spadziowy. Przed skrystalizowaniem jego barwa jest zielonkawa, brązowo-zielona, a po nim jasno- lub ciemnobrązowa.
Smak tej odmiany miodu zależy od roślin, z których został pozyskany. Na ogół ma lekko korzenny zapach, a smak łagodny (niekiedy lekko gorzkawy).
Jego właściwości profilaktyczne i lecznicze apiterapeuci określają jako pośrednie między miodami kwiatowymi, a spadziowymi i doskonale sprawdza się w profilaktyce chorób serca, zaburzeniach trawienia oraz w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.
Składniki: miód nektarowo-spadziowy
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie