Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Harssa, to wywodząca się z Afryki Północnej pikantna mieszanka przypraw, której skład opiera się głównie na papryce, chili i czosnku. Nadaje potrawom wspaniały ostry aromat.//Zastosowanie: Doskonała do zup, gulaszy, past kanapkowych, jajecznicy, kanapek. Wymieszana z oliwą stworzy świetną marynatę, a z jogurtem naturalnym pyszny sos np. do falafeli.
Składniki: Chili, czosnek, kolendra, papryka, sól morska jodowana (sól morska, jodan potasu), kmin rzymski (kumin).