WYGLĄD POWIERZCHNI: Blok konserwy foremny, odpowiadający kształtowi użytego opakowania - o gładkich i równych powierzchniach, otoczony niewielką ilością galarety.
KONSYSTENCJA: Bloku dość ścisła, galarety - stała w temp. 15?C, a półpłynna w temp. 18?C. Związanie dobre.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Barwa bloku różowa do ciemnoróżowej, zaś galarety - słomkowa, klarowna. Barwa na przekroju: masy wiążącej - różowa, kawałków mięsa – różowa do ciemnoróżowej. Składniki grubo rozdrobnione wyraźnie widoczne na przekroju.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: Smak typowy dla konserwy sterylizowanej, wyprodukowanej z peklowanego, chudego mięsa wieprzowego. Wyczuwalna sól.
Składniki: mięso wieprzowe 83% (w tym mięso wieprzowe z szynki 79%), woda, sól, skrobia modyfikowana, stabilizatory: E451, E452, pieprz, przeciwutleniacz: E301, substancja konserwująca: E250. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę oraz ich produkty pochodne.