Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Garam masala to mieszanka przypraw pochodząca z północnych Indii, której nazwę tłumaczy się jako pikantna przyprawa. Dzięki niej danie staje się mocno aromatyczne, lekko ostre i rozgrzewające. Najlepiej dodać ją pod koniec gotowania, aby zatrzymać w potrawie jak najwięcej aromatu.//Zastosowanie: Doskonała do dań kuchni hinduskiej i orientalnej, mięs, ryb i warzyw.
Składniki: Kmin rzymski (kumin), kolendra, pieprz, cynamon, goździki, kwiat muszkatołowy (macis), kardamon, gałka muszkatołowa, liść laurowy.