Kropla Beskidu to naturalna woda mineralna – niskozmineralizowana, pochodząca z Tylicza w górach Beskidu Sądeckiego, jednego z najbardziej cenionych w Europie regionów pod względem naturalnych wód mineralnych.
Kropla Beskidu swoje walory zawdzięcza budowie geologicznej skał, spośród których jest wydobywana.
Krążąc setki lat pomiędzy ułożonymi naprzemiennie warstwami gruboziarnistych piaskowców i łupków, z cienkimi pokładami margli oraz wapieni, woda nasyciła się minerałami i osiągnęła krystaliczną czystość.
Z uwagi na odpowiednią zawartość składników mineralnych Kropla Beskidu może być spożywana w każdej ilości, z dowolną częstotliwością, przez osoby w różnym wieku. Kropla Beskidu, ze względu na niewielką zawartość sodu, jest rekomendowana dla osób, które powinny ograniczać udział soli (chlorku sodu) w codziennej diecie.
Skład dodatkowy: KATIONY (mg/l) Wapniowy (Ca2+) - 45 Magnezowy (Mg2+) - 17 Sodowy (Na+) - 15 Potasowy (K+) - 1,1 ANIONY (mg/l) Wodorowęglanowy (HCO3-) - 219 Siarczanowy (SO42-) - 33 Chlorkowy (Cl-) - 3,1 Fluorkowy (F-) - <0,10