Produkty sojowe ze względu na zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej warto włączyć do codziennej diety. Soja daje wiele możliwości kulinarnych. W postaci pasztetów i past jest znakomitą propozycją na pożywne śniadania w połączeniu z kromką chleba czy pieczywa chrupkiego.
- soja wyróżnia się jednym z najlepiej przyswajalnych białek wśród wszystkich produktów pochodzenia roślinnego.
- działanie antyoksydacyjne (neutralizowanie wolnych rodników)
- nienasycone kwasy tłuszczowe w tym cenne dla zdrowia omega-3
- błonnik pokarmowy
- witaminy z grupy B
- zawartość cennych minerałów: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, żelaza, manganu, cynku i miedzi.
woda, olej rzepakowy, warzywa 8% (cebula, marchew, pietruszka), białko sojowe 6%, aromaty naturalne, przyprawy (gorczyca), koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana, błonnik (grochowy, bambusowy), sól morska