Żurek to tradycyjnie polska zupa przyrządzana na bazie mąki żytniej z dodatkiem przypraw takich jak majeranek, cebula i czosnek. Winiary Żurek ma przyjemnie kwaskowy, zrównoważony smak oraz delikatnie kremową konsystencję. To zupa, bez której trudno wyobrazić sobie wielkanocny stół, ale równie dobrze smakuje przez cały rok, podawana w towarzystwie różnorodnych dodatków. Świetnie smakuje podana z jajkami, chipsami z bekonu, kabanosami czy puree ziemniaczanym.
W Winiary dbamy o to, co ważne - dobre składniki w naszych produktach. Dlatego Żurek zawiera mąkę z polskiego żyta oraz polski czosnek, cebulę i majeranek.
Winiary Żurek:
- To przyjemnie kwaskowy smak i delikatnie kremowa konsystencja
- Powstaje ze żyta, cebuli, czosnku i majeranku uprawianych w Polsce
- Świetnie smakuje z różnymi dodatkami, np. jajkami, puree ziemniaczanym, kabanosami
Składniki: mąka żytnia 46,9%, odtłuszczone mleko w proszku, mąka żytnia razowa 12,2%, sól, aromaty, wędzony tłuszcz wieprzowy, kwas (kwas cytrynowy), suszone warzywa 1,8% (cebula, czosnek), cukier, majeranek, przyprawy, skrobia kukurydziana, aromat dymu wędzarniczego. Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.