O wyjątkowości golonki stanowi doskonale dobrany bukiet aromatycznych przypraw oraz suszone warzywa. Szczególnie dobrze smakuje podana z piwem, bo nie od dziś wiadomo, że mało co do siebie pasuje tak jak te dwa rzeczone produkty.
Składniki: mięso z golonki wieprzowej 79%, skórki z golonki wieprzowej 10%, woda, sól, cukier, przyprawy (w tym pieprz czarny grys 0,07%), warzywa suszone w zmiennych proporcjach (marchew, cebula, pasternak, czosnek, natka pietruszki, papryka, pomidory), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe, substancja żelująca: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Eucheuma, stabilizatory: trifosforany; hydrolizat białka sojowego, ekstrakt drożdżowy, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, skrobia, błonnik pszenny (bezglutenowy), białka mleka łącznie z (laktozą)