Kasza gryczana Sante jest wytwarzana z gryki. Zawiera dużo białka, jest źródłem błonnika, kwasu foliowego oraz potasu. Posiada naturalnie wysoką zawartość tiaminy, magnezu, fosforu, cynku, miedzi oraz manganu. Zawiera także witaminy B1 i PP. Jest ona ponadto jednym z lepszych źródeł przeciwutleniaczy.
Może być spożywana jako samodzielne danie, ale idealnie nadaje się też do zup, gulaszu, gołąbków, sosów. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu czy kolacji.
W ofercie Sante znajdują się trzy rodzaje kaszy gryczanej.
Kasza Gryczana Biała są to całe, wypolerowane ziarna gryki. Kasza Gryczana Krakowska powstaje z łamanych, niepalonych ziaren gryki - ma kremową barwę i delikatny smak, mniej charakterystyczny niż palona kasza gryczana. Natomiast Kasza Gryczana Prażona – to palona wersja kaszy, ma orzechową barwę i charakterystyczny, wyrazisty smak.
Składniki: Kasza gryczana biała 100%. Może zawierać śladowe ilości glutenu oraz soi Masa netto: 350g