Dodatek pomidorów sprawia, że placki tortilli nie tylko nabierają apetycznie czerwonego koloru, ale również zyskują na smaku. Będą idealnie komponować się z zielonymi warzywami, takimi jak awokado, ogórek czy sałata. Chcąc natomiast przygotować tortillę śródziemnomorską, warto dodać mozzarellę, bazylię oraz skropić wszystko dobrą oliwą.
Tortilla to prosty sposób na szybkie, smaczne i zdrowe posiłki dla całej rodziny. Te pszenne placki przyrządzone na ciepło sprawdzą się jako niebanalny obiad. Przygotowane w kilka minut na zimno będą idealne do pracy czy szkoły a gdy je pokroisz w małe roladki zmienią się w elegancką przekąskę na przyjęcie. Z tyłu każdego opakowania znajdują się 3 łatwe sposoby na przygotowanie przekąsek, razem 12 pomysłów na tortillę w różnych smakach.
Tortille Sandra wyprodukowane zostały z najlepszej pszenicy co gwarantuje wyśmienity smak oraz doskonałą sprężystość ciasta.
Smacznego! :)
Składniki: Mąka pszenna (58 %), woda, olej rzepakowy rafinowany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; pomidory w proszku (1,7 %), mieszanka wypiekowa: glukoza, sól, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; stabilizator: guma ksantanowa; substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu; naturalny środek aromatyzujący, barwnik naturalny: koncentrat soku z buraka. Może zawierać gorczycę.