Sos sałatkowy włoski powstał z myślą o wszystkich smakoszach kuchni włoskiej oraz zwolennikach lekkich dań. Sałatka z sosem włoskim to doskonały pomysł na lekki obiad. Kuchnia włoska to jedna z najbardziej znanych kuchni na świecie. Niezwykle bogata, a przy tym smaczna, zdrowa i prosta w przygotowaniu podbiła serca milionów ludzi. To nie tylko pizza, penne i mozarella. To także doskonałe sałatki, w których nie może zabraknąć oliwek i pomidorów, także tych suszonych. Ważne też są różne rodzaje sałaty, jak gorzkawa w smaku rukola czy też roszponka. Każdy region ma swoją specyfikę i typową dla siebie sałatkę. Sałatka sycylijska to anchois, pomidory suszone i czerwona papryka, toskańska to czerstwy chleb krojony w kostkę z rukolą, pomidorami i ogórkiem, a florencka bazuje na sałacie lodowej, kukurydzy i serach: Lazur i Camembert. Sałatki włoskie wyróżniają się bogactwem ziół, takich jak bazylia i oregano, które nie tylko nadają smak i aromat, ale pobudzają pracę żołądka i korzystnie wpływają na przemianę mater...
Składniki: cukier sól regulatory kwasowości: octany sodu, kwas cytrynowy skrobia modyfikowana cebula bazylia (4%) papryka słodka oregano (3,5%) pieprz biały natka pietruszki aromat olej rzepakowy