Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy to wyjątkowa kompozycja aromatycznych ziół i dojrzewającej w pełnym słońcu czerwonej papryki. Nasz sos sałatkowy doskonale uzupełni wszelkiego rodzaju sałatki ze świeżych warzyw. Nadaje im delikatny, paprykowy smak, dodając jednocześnie ziołowego aromatu. Podstawowym składnikiem kuchni węgierskiej jest czerwona papryka. Świeża lub marynowana jest bazowym składnikiem bardzo wielu węgierskich potraw, natomiast zmielona stanowi niezastąpioną przyprawę. Wbrew obiegowej opinii kuchnia węgierska nie jest bardzo ostra, ponieważ w skład większości dań wchodzi papryka łagodna. Są też oczywiście potrawy dla miłośników pikantnych smaków - zawierają one najczęściej ostrą paprykę czereśniową. Chociaż najpopularniejszym daniem węgierskim, znanym także poza granicami kraju jest bogracz to kuchnia węgierska oferuje także szeroki wybór doskonałych sałatek z dodatkiem słodkiej papryki. To wszystko sprawia, że potrawy kuchni węgierskiej są lubiane w większości krajów europejskich.
Składniki: cukier, sól, regulatory kwasowości: octany sodu, kwas cytrynowy; papryka słodka (12%), skrobia , zioła (7%): majeranek, oregano, bazylia; cebula, szczypiorek, aromat, pieprz biały, olej rzepakowy. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.