Największymi na świecie producentami wołowiny są: Brazylia, Stany Zjednoczone, Chiny, Indie i Unia Europejska. Wołowina to źródło cennych witamin, zawiera kwas aminowy oraz kreatynę. Jest więc zdrowym uzupełnieniem diety naszego organizmu. Jeśli zatem stawiamy na zdrowie warto sięgnąć po wołowinę, może i nawet tę z najwyższej półki. Najdroższa, najzdrowsza i zarazem najsmaczniejsza to wołowina Kobe. Pochodzi ona z japońskiej rasy krów Wagyu hodowanych w specjalnych warunkach, w pobliżu japońskiego miasta Kobe. Tamtejsze krowy poddawane są wyjątkowym zabiegom pielęgnacyjnym, mającym powodować równomierne odkładanie się tłuszczu. Dzięki długiemu i szczęśliwemu życiu krów rasy Wagyu mięso staje się niezwykle aksamitne w smaku, przez co kilogram takiej wołowiny może osiągnąć nawet zawrotną sumę 400 funtów brytyjskich.
Składniki: Mieszanka przyprawowa do wołowiny – jest kompozycją suszonych przypraw i ziół. Składniki: sól, cebula, papryka słodka, czosnek, kolendra, pieprz czarny, ziele angielskie, owoce jałowca, majeranek, cukier, liść laurowy, korzeń lubczyku, chili, rozmaryn. Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę i sezam, które są używane w zakładzie.