Sałatki są bardzo ważnym i wyjątkowym składnikiem naszej diety. Łatwość przyrządzania oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że szybko można przyrządzić coś smacznego i zdrowego. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania. Lekkie sałatki należą do ulubionych potraw nie tylko podczas gorącego lata, ale również przez cały rok. Są doskonałe zarówno na śniadanie, lunch jak i wykwintną kolację. Mogą być samodzielnym daniem, jak i przystawką do dania głównego. W wersjach wegetariańskiej, mięsnej, owocowej, czy warzywnej zadowolą każdego, nawet największego smakosza i osoby na najbardziej rygorystycznych dietach. Wspaniale wzbogacają i uświetniają stół przy każdej uroczystości, są też niezastąpionym dodatkiem do dań grillowych. Sałatki to nie tylko bogactwo wrażeń kulinarnych, to także źródło cennych mikroelementów i witamin, tak ważnych w codziennej diecie. Dzięki nim łatwo utrzymać dobrą figurę i świetne samopoczucie....
Składniki: sól, cukier, czosnek, cebula, papryka słodka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; bazylia, natka pietruszki, liście kopru, oregano, pieprz czarny, owoc kolendry, kurkuma. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.