Natka pietruszki suszona Prymat ma charakter uniwersalny i doskonale harmonizuje z różnymi smakami wielu potraw. Polecamy ją zwłaszcza do zup, sosów, sałat, pasztetów i surówek. Jest niezbędna w każdej kuchni, nie tylko ożywia wygląd przygotowywanych dań czyniąc je bardziej apetycznymi, ale także wydziela bardzo pociągającą woń. W postaci suszonej natka pietruszki Prymat jest niezastąpiona w okresie zimowym.
Grecy wysiewali pietruszkę i rutę wzdłuż grządek z ziołami, i stąd wzięło się powiedzenie być przy pietruszce i rucie, co znaczy zaczynać jakąś robotę, interes. Grecy uważali pietruszkę za lekarstwo. Ponadto używali jej do plecionek i girland na przyjęcia. Ich woń miała zniechęcać do nadmiernego picia wina oraz usuwać nieprzyjemne zapachy. Pietruszka uprawiana jest praktycznie w całej Europie, a także w Ameryce Północnej, Ameryce Południowej i Australii.
Składniki: Liście pietruszki cięte, suszone Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, gorczycę, orzeszki ziemne i sezam.