Musztarda stołowa to jeden z najpopularniejszych w polskiej kuchni dodatków do potraw. Przypadnie do gustu wszystkim zwolennikom delikatnego smaku, zaostrzając przy tym apetyt i urozmaicając smak wędlin, żółtego sera, czy też pieczonych mięs. Musztarda stołowa dzięki swojej delikatnej, kremowej konsystencji idealnie pasuje do kanapek, sałatek, potraw mięsnych oraz wędlin. Jako składnik sosu vinaigrette znakomicie skomponuje się także ze smakiem przygotowywanych sałatek. Musztarda stołowa doskonale sprawdzi się również jako składnik marynat, za sprawą których mięso stanie się niezwykle kruche i soczyste.
Składniki: Woda, gorczyca biała, ocet spirytusowy, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; ekstrakt z kurkumy. Produkt może zawierać: seler, mleko (łącznie z laktozą), siarczyny, jaja i soję, które są używane w zakładzie.