Frużelina PROSPONA – to produkt otrzymany ze świeżych, starannie
wyselekcjonowanych owoców zanurzonych w klarownym, lśniącym żelu. Dzięki
ładnie zachowanym owocom i delikatnej konsystencji ma szerokie zastosowanie,
jako dodatek do deserów, gofrów, bitej śmietany oraz mas cukierniczych. Produkt
ten jest termostabilny – nie zmienia swoich właściwości podczas zamrażania i
zapiekania. Produkt gotowy do bezpośredniego użycia. Zastosowanie: - do ciast
francuskich, półfrancuskich i tradycyjnych, wypiekanych bezpośrednio lub
zamrożonych, - dodatek do deserów, gofrów, lodów, bitej śmietany i mas
cukierniczych, - dodatek do dań gastronomicznych: makaronu, pierogów, ryżu,
naleśników.
Składniki: wiśnie (60%), woda, cukier, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu