Ketchup zawiera pomidory z upraw ekologicznych, które są przebogate w szereg składników odżywczych, m.in. likopen o właściwościach przeciwutleniających, potas, błonnik czy witaminy A i C. Co najważniejsze – ich wchłanianie nie jest zaburzone przez dodatek cukru. Ketchup jest bezcukrowym zamiennikiem tradycyjnych sosów, dzięki temu chroni przed próchnicą, a stabilizując poziom glukozy we krwi, pomaga w koncentracji oraz zapobiega chorobom cywilizacyjnym: otyłości, cukrzycy czy nadciśnieniu. Koncentrat soku jabłkowego nadaje mu wyjątkowego smaku jak i szczególnych właściwości. Według medycyny naturalnej jabłka należy jeść głównie jesienią i na początku zimy, ponieważ wtedy są najbogatsze w lecznicze składniki. Na szczęście dzięki przetworom i produktom takim jak np. ketchup możemy się nimi cieszyć przez cały rok.
Składniki: koncentrat pomidorowy* 54% (180 g pomidorów na 100 g ketchupu), koncentrat soku jabłkowego* 16%, syrop z agawy* 16%, marchew*, skrobia z tapioki*, sól morska, sok z cytryny*, przyprawy* * surowce rolnictwa ekologicznego