W Polsce bez chrzanu jak bez ręki, prawda drodzy Państwo? Widział kto porządne śniadanie wielkanocne bez niego? Tak, tak, ale też już od XII wieku jest z nami i urozmaica potrawy z mięs, ryb i jaj. Ten niepozorny korzeń ma w sobie prawdziwe bogactwo natury - zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Motylowe chrzany są wprost doskonałe (potwierdzone medalami!) Tarty jest ostry, prezentuje całą prawdziwą moc chrzanu, która łzy wyciska z oczu. Śmietankowy łagodnieje, wspaniały do ryb. Krem chrzanowy - aksamitny, idealny dla delikatniejszych, zbyt wrażliwych podniebień.
Składniki: 65% korzeń chrzanu tarty, woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, cukier, sól, mleko w proszku odtłuszczone, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), słodka serwatka w proszku (z mleka), białka mleka, przeciwutleniacz (pirosiarczan sodu).