W Polsce bez chrzanu jak bez ręki, prawda drodzy Państwo? Widział kto porządne śniadanie wielkanocne bez niego? Tak, tak, ale też już od XII wieku jest z nami i urozmaica potrawy z mięs, ryb i jaj. Ten niepozorny korzeń ma w sobie prawdziwe bogactwo natury - zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Motylowe chrzany są doskonałe (potwierdzone medalami!) tarty jest ostry, prezentuje całą prawdziwą moc chrzanu, która łzy wyciska z oczu. Śmietankowy łagodnieje, wspaniały do ryb. Krem chrzanowy, aksamitny, idealny dla delikatniejszych, zbyt wrażliwych podniebień.
Składniki: 54% korzeń chrzanu tarty (zawiera przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu), woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, mleko w proszku pełne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), słodka serwatka w proszku (z mleka)