Klasyczny sos Pesto rucola z Ligurii w zupełnie nowej, aromatycznej odsłonie.
Pesto rucola Monini ma kremową, zwartą konsystencję, jest wydajne i szalenie proste w zastosowaniu. Składa się z najwyższej jakości składników, a jego smak pasuje idealnie do dań z makaronu, kanapek, wędlin, mięs oraz przekąsek.
Pesto Monini jest gotowe do spożycia w małych poręcznych słoiczkach wyposażonych w „click bezpieczeństwa”, który gwarantuje świeżość produktu. Po otwarciu słoiczka pesto może być przechowywane w lodówce przez kilka dni.
Składniki: oliwa z oliwek 34%, rukola 30%, bazylia 12%, orzechy nerkowca, ser Pecorino Romano ChNP (mleko, sól, podpuszczka) 5%, ser Grana Padano ChNP (mleko, sól, podpuszczka, zawiera lizozym z jaj) 2,5%, sól, orzeszki pinii, włókno roślinne, skrobia kukurydziana, czosnek, fruktoza, regulator kwasowości: E270, mączka chleba świętojańskiego