Śmiała interpretacja klasycznego pesto - prostego, a jednocześnie niezwykle aromatycznego i smacznego włoskiego sosu na bazie oliwy extra vergine, orzechów i ziół. Pesto serowe Monini wykonane jest z najwyższej jakości składników, ma kremową, zwartą konsystencję, jest wydajne i proste w zastosowaniu. Można wykorzystać je do dań z makaronu, kanapek, wędlin, mięs oraz przekąsek. Sos pesto calabrese jest gotowy do spożycia w małych poręcznych słoiczkach wyposażonych w „click bezpieczeństwa”, który gwarantuje świeżość produktu. Po otwarciu słoiczka pesto może być przechowywane w lodówce przez kilka dni. Składniki: czerwona papryka 38%, oliwa z oliwek 23%, ser ricotta 17% (serwatka z mleka, pasteryzowane mleko, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy E270), syrop glukozowy, cebula, sól, ser Pecorino Romano ChNP (mleko, sól, podpuszczka), ser Grana Padano ChNP (mleko, sól, podpuszczka, zawiera lizozym z jaj), skrobia kukurydziana, koncentrat pomidorowy, woda, cukier, regulator kwasowości: kwas mlekowy E270, aromat, papryczka chilli w proszku, oregano