Sposób przyrządzania:
Zawartość torebki wsypać do 200 ml (niepełna szklanka) zimnej wody lub mleka i miksować ok. 3 minuty.
Przygotowaną masę przełożyć do salaterek i zamrażać przez ok. 3 godziny.
Lody można podawać z owocami, bakaliami, sosami deserowymi, likierem, czekoladą, Śnieżką naszej produkcji itp.
Składniki: cukier, preparat białkowo- tłuszczowy ( tłuszcze roślinne częściowo utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: E472a, syrop glukozowy), odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku ( pozyskiwana z mleka krowiego), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat soku z buraka ćwikłowego w proszku 21% ( koncentrat z buraka ćwikłowego 50%, maltodekstryna z ziemniaków, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól), substancje zagęszczające (guma guar, karagen), sól, aromat.