Rosół z kury to najbardziej popularna polska kostka rosołowa. Może stanowić bazę każdej zupy, sosu, gulaszu czy pieczeni. Starannie wyselekcjonowane warzywa, takie jak: marchew, natka pietruszki, seler, czy cebula sprawią, że każda zupa, sos i mięso nabierze pełni smaku i aromatu. Złocisty wywar z kostki Rosół z kury Kucharek można również spożywać samodzielnie w formie doskonałego bulionu.
Składniki: sól, tłuszcz palmowy, skrobia, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe; cukier, tłuszcz kurzy (1,7%), warzywa suszone (1,9%): marchew, natka pietruszki, korzeń selera, cebula; maltodekstryna, aromaty (zawierają jaja), ekstrakt drożdżowy, kurkuma, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; suszone mięso z kury (0,1%).